Het fruit der aarde.

Net als alle jongetjes ben ik in een kool geboren! Aan deze natuurlijke en ietwat bovennatuurlijke gebeurtenis, heb ik een zwak voor groenten overgehouden. Een zoete voorliefde die in de loop der jaren nieuwsgierigheid is geworden en vervolgens een ware hartstocht. Dit alles in het hartje van mijn geboorteland België, een klein paradijs waar de teelt van het "fruit" der aarde een kunst op zich is! Sindsdien heb ik altijd in bewondering gestaan voor moestuinen en groenten marktkramen. De kleuren, de vormen, de glans, het gebladerte, de stelen en de geuren doen mij denken aan de toebereidselen van een feestmaal. Het gepruttel van een zachtjes kokende, heerlijk geurende bouillon, het schaven van een mes dat door een zijdeachtige huid klieft, het knapperige, het krokante, het romige, het zachte..... zijn zoveel knipogen naar de charmes van de seizoenen en naar de prachtige beelden uit mijn geheime tuin!

School stages
1979 Restaurant "Trooipeird" Bellegem. (België)
1979 "Chateau du Saulchoir" Celles-lez-Tournai. (België)
1980 "Hotel du Commerce" Beaufort. (Groot Hertogdom Luxemburg)
1980 Restaurant "Tijl" Leuven. (België)
1980 : 1981 Restaurant "La Villa Lorraine" Brussel. (België)
Professionele stages
1985 Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé" Mougins. (Frankrijk)
1986 Restaurant "Dominique Le Stanc" Monte Carlo. (Monaco)
1987 Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Bangkok. (Thailand)
1988 Promotie Belgische keuken voor Restaurant "La Villa Lorraine" in de Hilton Perth. (Australië)
1988 Restaurant " L'Espérance - Marc Menneau " St. Pere s/ Vezelay. (Frankrijk)
1994 Restaurant "Tivoli - Walter Bianconi" in Cortina d'Ampezzo (Italië)
Werk ervaringen
1981 : 1982 Kok in het visrestaurant "L'Ecailler du Palais Royal " Brussel. (België)
1982 : 1983 Militaire Dienst : Restaurant "Astoria" Keulen - Weiden. (Duitsland)
1983 : 1986 Kok in het Restaurant " La Villa Lorraine " Brussel. (België)
1986 : 1989 Onder-Chef Restaurant " La Villa Lorraine ". (België)
Juni 1989 Opening eigen Restaurant " Sire Pynnock " te Leuven. (België) Eigenaar - Kok.
Diploma's & trofeeën
1981 Hotelschool COOVI - PIVIT Brussel: Diploma A2
1981 Prijs "Meest belovende leerling" 1981 - einde studies Coovi - Pivit
1981 1ste Laureaat "Meester in de goede keuken" wedstrijd voor jonge Belgische koks tot 19 jaar.
1985 Diploma leraar Hotelschool met "onderscheiding".
1986 Diploma School van Mougins, Restaurant "Le Moulin de Mougins - Roger Vergé". (Frankrijk)
1986 "Maître Sommelier" du Vin de France
1992 Kok van de Maand - GAULT MILLAU Benelux
1993 Jong Talent in Vlaanderen "Zilveren Delta"
1993 Le Bottin Gourmand: Sire Pynnock - 2 sterren
1994 Ambassadeur du Jurade de St.Emilion
1995 Ere-Diploma Regio Leuven, Hageland et Haspengouw (1ste Laureaat) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995"
1995 Ere-Diploma Nationaal (Finalist) "Zelfstandige Ondernemer van het Jaar 1995"
1995 Laureaat Groot Référendum van de Gastronomie - Provincie Brabant (Weekend-Knack)
1997 Maître de Foie Gras - L'Academie des Amoureux du foie gras (Parijs - Frankrijk)
1997 "L'Espoir de l'année" Regio Vlaanderen - Guide Gault Millau
1998 1ste Ster Michelin
1998 Ridder van de Vlaamse Confrerie van de Gastronomie
1998 Erkenning "Club des 22".
1998 Erkenning door de "Club des Gastronom"
1998 AWARD 98' Eurodiph te Lyon - Frankrijk : Bijdrage aan de toekomst van de Europese gastronomie
1999 Erkenning van de vereniging voor Gastronomie en Cultuur.
2001 "Dourthe Award of the Year 2001": 1ste prijs voor de mooiste en de meest originele wijnkaart
2002 "Wine Ambassador of the Year 2002" - Voor de uitzonderlijke promotie van nieuwe wereldwijnen.
Uitzonderlijke activiteiten
1990 Stichter - Voorzitter van de vereniging "De Nieuwe Generatie - Jonge Restaurateurs van België"
1990 Medewerking aan Kookboek "Chefs van Morgen" van Jan Maesen
1991 Cerulus Agenda "The New Generation" - 1ste week van januari
1992 Friday Night, Gourmet Night "Spéciale - JRB" - Casino Knokke
1992 Gastchef voor de Olympische Spelen van Barcelona (Spanje) op de Cruise The Exclusive Voyages - Star Flyer " voor de promotie van de Belgische Gastronomie en de Jeunes Restaurateurs d'Europe.
1992 Organisator van het oprichting Congres van de Jeunes Restaurateurs d'Europe te Brussel.
1992 Internationaal Vice-Voorzitter van de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe".
1993 Kookboek "De Nieuwe Generatie", Uitgegeven door Stichting Kunstboek en de Jeunes Restaurateurs d'Europe - België
1993 Medewerking aan het Kookboek "De Cirkel van de Smaak" , van Jan Maesen - Uitgeverij Coda
1993 Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award Horeca Expo Gent "Vereniging van het jaar"
1994 Gastchef op het "Sluiting diner - SAPERI SAPORI" in Argenta (ITALIË) Salon van de wereldgastronomie.
1995 Jeunes Restaurateurs d'Europe: Award "Gouden Horeca van de Innovatie 1995"
1995 "MondFol" Eigen Kookprogramma, reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisiezender VRT - TV1
1995 Kookdemonstratie "Spéciale JRE" in Parijs voor het Salon EQUIP'OTEL
1996 Wijnrubriek in UIT- Magazine van VTB-VAB : "Culinaire tocht rond de wijnwereld met Frank Fol". (10 nummers)
1996 Internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs d'Europe"
1996 "MondFol" Eigen Kookprogramma, 2de reeks van 13 afleveringen, voor de Belgische Televisie zender VRT - TV1
1996 Lid van de Culinaire adviesraad van Saisonnier.
1997 Kookboekje "Groenten, ik hou van jullie ! - Frank FOL" uit de collectie "Jeunes Restaurateurs d'Europe"
1997 Les amis Saisonnier - De vrienden van de seizoenskeuken.
1997 Vice-Voorzitter van de Patroonsfederatie der beroepsrestaurateurs in België (PFBR)
1998 Nieuw mandaat voor 2 jaar: internationaal Voorzitter voor de vereniging "Jeunes Restaurateurs D'Europe".
1998 Verantwoordelijke voor de creatie en opvolging van de Internationale Gids 2000 van de "Jeunes Restaurateurs d'Europe".
1998 Gastchef in Foligno (Umbrië - Italië) voor het jaarlijks gastronomisch feest
1998 Medewerking aan het Kookboek "Meesterkoks koken vegetarisch" Uitgeverij Stichting Kunstboek.
1998 Medewerking aan het Kookboek "Chef's Privé" Standaart Uitgeverij.
1999 Radiorubriek elke vrijdagmorgen in het programma "De Zuidkant" op Radio 1 - VRT van januari tot en met juni 1991.
  • Truffel, Olijfolie en Linzen : Umbrië (Italië)
  • Bocuse d'Or, Charcuterie en groenten en fruitmarkten : Lyon (Frankrijk)
  • Steur, Kaviaar en Perzische keuken : Teheran & Kaspische Zee (Iran)
  • Skrei, Noorse keuken, Zalm : Noorwegen
  • Spanje culinair, rijst, hammen, tapas : Madrid (Spanje)
  • Oostendse Oesters, Speciale kruidendrankjes en azijnen (Vlaanderen) 
1999 Lid van het Coach-team van de Belgische kandidaat Ferdy Debecker voor de Bocuse D'Or 1999 in Lyon.
1999 Gastchef in het Egmontpaleis tijdens de "Week van de Diplomatie": Thema "De Belgische keuken in dienst van de diplomatie"
1999 Medewerking aan het kookboek "Het Gouden Boek" ter ere van 70 jaar Solo in de keuken
1999 Kookboek "De Groenten van Fol" Lannoo Uitgeverij 48 recepten waar groenten centraal staan en 40 culinaire technieken voor groenten.
1999 Medewerking aan Kookboek "Puur Smaak" Lannoo Uitgeverij 4 Internationale chefs : Emmanuel Mertens (Nederland) Hans-Stefan Steinhueur (Duitsland) Darren Simpson (Engeland) Frank Fol (België)
1999 Medewerking aan Weekend Knack Kookboek "De nieuwste recepten van grote chefs"
2000 Medewerking aan kookboek "Vennotenkookboek Cera Holding", streekgerechten en producten in België.
2000 Medewerking maandelijkse rubriek "de gezonde keuken" in Ambiance.
2000 Coach team "Vlaanderen" voor de internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" (Winnaar Vlaanderen "Meest smaakvolle regio van Europa 2000-2002")
2001 "Meester-kok van België" met als peters Pierre Wynants en Peter Goossens
2001 Medewerking aan kookboek "Aan tafel bij de grootste Chefs van België" uitgeverij La Renaissance du Livre
2001 Medewerking aan kookboek "Brieven van chef's"
2001 Lid van Prosper Montagné: Chevalier de L'Ordre de Saint Fortunat.
2001 Opgenomen als Meester in de "Ordre International des Anysetiers" - Commanderie du Duché de Brabant et du Comté de Flandre.
2001 Belgisch Voorzitterschap EU - Europese Raad van Laken: Onder leiding van en met Pierre Wijnants van Restaurant "Comme chez Soi". Euro-diner van 14 december 2001 in het Koninklijk Paleis.
2002 Groenten en wijn: een harmonie tussen wijnen en de nieuwe Belgische keuken. Kompleet kook- en wijnboek met Guido Francque, foto's Tony Leduc, tekst Toni de Coninck. (oktober 2002)
Vervolmaking cursussen
1997 Groeien in de 21ste eeuw voor KMO'S : Innoverend ondernemen (VEV & Kamer van Koophandel)
1997 Succesvol overtuigen in de jaren '90 : De kracht van het overtuigen (Baatout Training Center)
1998 Conferencie Eurodiph - Lyon : "From Cassoulet to Hamburger" - Prof. Paul ARIES & "What type of Hotel training for the 21st Century ?"
2002 Een modern loonbeleid - Kamer voor Handel & Nijverheid / Acerta (mei 2002).
Jureringen
1994 Ambiance "Wildkok van het jaar" St Hubertus prijs te St.Hubert.
1995 VBK "Vlaamse kok van het jaar" te Brugge.
1998 Feeling "Gulden Sporen van de Gastronomie" te Antwerpen.
1998 Nationale selectie Bocuse d'Or 1999 te Brussel.
2000 Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen.
2000 Nationale selectie Bocuse d'Or 2001 te Brussel.
2000 Voorzitter jury internationale wedstrijd "3de Regional Flavours of Europe Cup" te Hasselt, Herk-de-Stad, Maastricht en Venlo.
2000 Finale Benelux "Prix Taittinger" te Tilburg.
2000 Finale "Vis van het jaar" VLAM
2001 Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen.
2001 Feelingprijs voor de Vlaamse Gastronomie te Gent
2002 Nationale selectie Bocuse d'Or 2003 te Brussel
2002 Internationale Grote prijs Saisonnier te Groningen - Zuidlaren